Nogmaals: van VAR naar Wet DBA

 
mr.C.M.Slaats Geplaatst: 11-10-2016
Door: mr.C.M.Slaats
Wie: Werkzaam in de loonheffingen bij de Belastingdienst Grote ondernemingen regio Zuid en tevens auteur en docent bij FSDC


De wet DBA zorgt er voor dat de modelcontracten en de goedkeuring door de fiscus van voorgelegde contracten momenteel in het brandpunt van de belangstelling staan.

Dit is opmerkelijk omdat een goedkeuring van een voorgelegd contract of het gebruik van een modelcontract absoluut geen definitieve zekerheid bieden voor de opdrachtgever en de opdrachtnemer over de fiscale aard van hun arbeidsrelatie. Uitsluitend indien de uitvoering van de overeenkomst binnen de goedgekeurde kaders blijft bestaat er die zekerheid. Het komt dus uiteindelijke allemaal aan op de feitelijke uitvoering van de overeenkomst. Waar liggen hierbij de grenzen?

Daarentegen heeft de inspecteur de bewijslast als hij het bestaan van een dienstbetrekking wil aantonen. Het is duidelijk dat het voor de fiscus een heleboel werk is als zij de feitelijke arbeidsverhoudingen wil gaan controleren.

Wilt u meer weten over dit onderwerp, bestel dan hier de syllabus welke door Mr. Christ Slaats is vervaardigd voor het door ons georganiseerde seminar op 13 oktober in Utrecht

Plaats een reactie

* verplichte velden
naam *
e-mailadres *
website
reactie *
  Niet invullen: