NIEUWE
REGELS & BELEID

Regelmatig worden door FSDC studiebijeenkomsten georganiseerd om oud-cursisten en andere belangstellenden op actuele gebieden bij te praten. Zo frist u uw kennis  op en bent u weer op de hoogte van alle belangrijke wijzigingen en ontwikkelingen.


Voor wie is een studiebijeenkomst?
De doelgroep waarvoor de studiebijeenkomsten gehouden worden, zijn personen die zich beroepshalve met belastingen en loonadministraties bezighouden, zoals belastingadviseurs, accountants, medewerkers van administratiekantoren, banken, notaris- en advocatenkantoren, etc.. De bijeenkomsten wordt gegeven op HBO‑niveau.

Inhoud
In onze studiebijeenkomsten willen we u inzicht verschaffen in de nieuwe geldende regelgeving, het op dit punt geformuleerde beleid en ontwikkelingen in de rechtspraak.

  

Algemene informatie

De informatie krijgt u in de vorm van een uitgebreide syllabus. Tijdens de cursus zal op de belangrijkste aspecten dieper worden ingegaan en vaak zullen een aantal casus worden behandeld.

PE-punten
Voor RB en NOAB zijn 3 PE- punten toegekend. In een enkel geval is dit ook voor NBA het geval.

Locatie & tijd
Afhankelijk van het onderwerp zijn de studiebijeenkomsten centraal in het land, of op diverse locaties. Dit wordt aangegeven bij de informatie van de respectievelijke bijeenkomst. Over het algemeen vinden onze cursussen ‘s avonds plaats van 1830 tot 2145 uur.

Studiebijeenkomst: BTW: e-commerce en vaste inrichting.

 ook Datum:  23-6-2021  19.00 – 21.00 uur

Spreker: Dr. Frank Nellen.  
Dr. Frank Nellen is werkzaam als universitair docent aan de Universiteit van Maastricht en als senior manager bij Baker Tilly (Utrecht). Van 2008 tot 2016 was hij als adviseur verbonden aan KPMG Meijburg & Co. Zijn specialisatie betreft de heffing van btw in internationale context. In 2017 is hij gepromoveerd op een fiscaal-juridisch onderwerp op dit gebied. Naast zijn fiscale werkzaamheden is Frank literair auteur bij Overamstel Uitgevers / Hollands Diep in Amsterdam.

Onderwerp: Deze cursus spitst zich toe op twee hoogst actuele onderwerpen op het gebied van de (Europese) btw: de invoering van het ‘BTW-e-commerce pakket’ en de doorontwikkeling van het begrip ‘vaste inrichting’. Allereerst gaat de docent, Frank Nellen, in op de heffing van btw bij afstandsverkopen onder de nieuwe regels, die per 1 juli 2021 in werking zullen treden. Bijzondere aandacht zal worden besteed aan afstandsverkopen vanuit non-EU landen en de zogenoemde platformfictie.

In het tweede deel van de cursus bespreekt Frank de ontwikkeling van het begrip ‘vaste inrichting’ in de btw, en dan met name de (aanhangige) Europese zaken ‘Berlin Chemie’ (C-333/20) en ‘Titanium’ (C-931/19). Ook ter sprake komen de belastbaarheid van diensten tussen hoofdhuis en vaste inrichting, en de aftrek van btw op kosten die (deels) worden gemaakt ten behoeve van buitenlandse vestigingen.

 Gedwongen door Corona-maatregelen is het alleen mogelijk deel te nemen in webinarvorm. 

Ter ondersteuning en als naslagwerk voor dit webinar zal tevens een syllabus beschikbaar zijn. Deze is bij de cursusprijs inbegrepen en tevens ook los te bestellen.

 Kosten webinar                : 135,-

 

 

Aanmelden

Liever persoonlijk contact over onze opleiding? Bel ons gerust voor al uw vragen:
  (055) 505 31 91

Voor inhoudelijke vragen contact met onze studieadviseur Reinier Willemse?
  (06) 1508 79 22

Of stuur ons een email:
  info@fsdc.nl

“Het grote voordeel van deze opleiding is dat deze zeer up-to-date is”
W. Bos-Dreijer, Administrateur, Cothem